top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnke

De Pendulum Swing: het natuurlijke leerproces van wakker worden.
Ik heb het in mijn sessies vaak over de pendulum-swing. Groei richting meer van jezelf vindt vindt vaak plaats in een heen en weer slingerende beweging. Het is geen nette leercurve die gelijkmatig omhoog klimt. Het is een beweging die van links naar rechts slingert.

Neem het proces van wakker worden op wie of wat je echt bent. Oftewel: awakening. We maken er vaak kennis mee via meditatie/spiritueel leiders/healers* die je laten ervaren dat je nog zoveel meer bent dan alleen dit fysieke poppetje hier op aarde.


(Meer over de mogelijke toxiciteit die je mogelijk aantreft in deze spirituele hoek lees je hier >>)


Je wilt je distantiëren van de fysieke realiteit. Dit is immers niet 'de waarheid'.

Zwevend poppetje


Maar doordat je zo naar boven schiet, kun je het contact met de fysieke realiteit gaan zien als ondergeschikt. Of je wilt je ervan distantiëren, accepteert deze niet (meer). Want 'het is toch niet dé waarheid'.


Wat er dan gebeurt is dat het goddelijke, wat je je hebt gerealiseerd door je te richten op 'boven', zich geen weg meer kan vinden naar het aardse 'beneden'.


Je blijft een beetje een zwevend poppetje, niet echt in staat het grote licht dat je bent te kanaliseren, letterlijk te AARDEN, in een vorm te gieten. Met alle frustraties en ongemak vandien.


Of, door het verliezen van het contact met je lichaam word je ziek, of laat je mensen over je (fysieke) grenzen heen gaan die je niet meer voelt, omdat je eigenlijk niet meer in je lichaam zit.


Het programma is geschreven op ervaringen uit jouw jeugd en vorige levens, en neemt totaal niet in ogenschouw dat jij niet enkel een fysiek poppetje bent, maar nog zoveel meer.

Fysiek poppetje


Maar de andere kant op kun je ook in disbalans raken. Als je alleen maar gefocust blijft op het aardse, op de fysieke realiteit die tastbaar is, die je kunt voelen, horen, proeven, dan blijf je vastzitten in het nauwe perspectief van het hoofd. Van jouw programma, die als hoogste doel heeft het fysieke lichaam veilig te stellen.


Het programma is geschreven op ervaringen uit jouw jeugd en vorige levens, en neemt totaal niet in ogenschouw dat jij niet enkel een fysiek poppetje bent, maar nog zoveel meer.


Je mist dan de gidsing van het hogere, van je ziel, en het relativeringsvermogen om je mens-zijn af en toe te overstijgen om te onderzoeken: wat is er nu eigenlijk écht aan de hand?


(NB: Een zijstap voor een andere blog is dat we via ons lichaam wel degelijk de verbinding leggen met het hogere. Je lichaam is je toegangspoort naar jouw innerlijke wijsheid en met je aandacht reis je af naar de plek van jouw oorsprong. Dat kan alleen als je een lichaam hebt. Dat is dus niet waar ik hierboven op doel. Hier doel ik op fysiek puur benaderen als fysiek en niks anders. Het ontkennen van een hogere waarheid dan dat wat zichtbaar en tastbaar is.)


Naarmate je jouw reis vervolgd, zul je merken dat je niet meer helemaal tot het gaatje hoeft te gaan de een of de andere kant op, omdat je daar al bent geweest.

Swing een eind weg!


Oh-oh, zou je zeggen: ik moet ervoor waken om niet in die pendulum swing terecht te komen! Toch is het heel helend en helpend om beide perspectieven volledig te doorgronden en leren kennen. Hoe meer je heen en weer swingt, des te beter je het aardse speelveld en al haar valkuilen én schoonheid leert kennen. En des te groter jouw innerlijke kennis over het hogere.


In het begin is het dus heel helpend en normaal om je even helemaal te wentelen in de ene of de andere kant. Naarmate je jouw reis vervolgd, zul je merken dat je niet meer helemaal tot het gaatje hoeft te gaan de een of de andere kant op, omdat je daar al bent geweest. Je hebt de lessen eruit geleerd, ze zitten in je rugzak. Geen noodzaak meer om je er helemaal in onder te dompelen.


De swingende beweging wordt daardoor subtieler. Helemaal verdwijnen doet ie soms of misschien wel vaak als je al een tijdje onderweg bent. Als jij het perfecte midden hebt gevonden tussen hemel en aarde. Dan voel je zowel jouw ware kern als god/source/bewustzijn/jouw ziel, als de doorstroom van dat immense licht in jouw dagelijks leven. Koester die momenten :)


Je hoeft je niet gek te mediteren om dit helemaal 100% goed te krijgen. Accepteer de swing, accepteer de menselijke ervaring, accepteer het verlangen van jouw diepste kern om dit mee te mogen maken.

Welke kant zwaai ik op?


Want vaker nog bevindt je je, al is het maar 1 milimeter, in de pendulum swing de ene of de andere kant op. En dat is ok. Dat is de aardse ervaring waar we voor hebben gekozen.


Je hoeft je hier niet gek op te mediteren of te perfectioneren om dit helemaal 100% goed te krijgen. Accepteer de swing, accepteer de menselijke ervaring, accepteer het verlangen van jouw diepste kern om dit mee te mogen maken.


Maar het is wel een helpende vraag als je merkt dat je er niet helemaal lekker in zit, dingen niet stromen, of je voelt dat je niet op volle kracht jezelf kunt zijn of laten zien: naar welke kant op is mijn swing op dit moment: zit ik teveel in het verhaal? In het hoofd? Projecteer ik teveel op de illusie?


Of ben ik juist aan het zweven? Mag ik mijn voeten op de grond even voelen en contact maken met waar ik me met mijn bewustzijn op dit moment bevind: moeder aarde.


Lijkt het je fijn om samen te onderzoeken waar jouw disbalans zit en hoe je daarin een verzachtende, helende beweging naar het midden kunt maken? Heb je de neiging je lichaam te verlaten en hoog te vliegen, of juist te vergeten dat je nog zoveel meer bent dan het fysieke?

Je bent van harte welkom voor een energietransformatiesessie. Ik help je om het midden weer te vinden, zodat jij vanuit daar de rust en kracht ervaart expressie te geven aan jouw licht. Boek je sessie op hier >>

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page