top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAnke

Dat moet allemaal anders!

Bijgewerkt op: 17 feb.
Het leven kan soms heel overweldigend voelen. 

Alsof er niks aan klopt, alsof alles anders moet.


Soms voelt het, alsof je helemaal opnieuw moet beginnen, maar ontbreekt het je de moed om er werk van te maken.


Als dat is hoe jij je op dit moment voelt, over een bepaald gebied in je leven, heb ik 3 tips voor je, die je helpen om in beweging te komen.


De eerste stap hoeft niet heel logisch te zijn. Sterker nog, laat het lekker onlogisch zijn. Als je een andere baan zoekt, ga dan vliegvissen.

Nummer 1: zet een eerste stap. De eerste stappen voelen misschien alsof je aan het tasten bent in het donker. Er moet iets anders, dat voel je. Maar hoe dan? Waar begin je dan? Het klinkt zo simpel, te simpel bijna, maar je begint met een stap. Het maakt nog niet eens uit welke stap. Maar iets waardoor jij voelt, ah, nu ben ik in ieder geval begonnen.


De eerste stap hoeft niet heel logisch te zijn. Sterker nog, laat het lekker onlogisch zijn. Als je een andere baan zoekt, ga dan vliegvissen. Wil je de liefde van je leven aantrekken? Boek een heerlijke massage voor jezelf. Wil je de band met je kinderen verbeteren? Bak een kersentaart.


Wat die eerste (onlogische) stap dan mag zijn, ontvang je van je ziel. Van je diepe innerlijk weten. Je intuitie. Dus eigenlijk is er nog een pre-stap: maak een wandeling, ga mediteren of schrijven en maak contact met je ziel en wees receptief voor de beelden die je oppikt. Of wees lekker pro-actief en stel gewoon de vraag: welke eerste/volgende stap mag ik zetten? (Hoe je afstemt op de fluistering van je ziel, en vanuit daar vragen beantwoord krijgt, leer ik je in deze online training >>)


Laatst in een sessie met een klant kwam de kleur paars de hele tijd naar voren. De volgende call zat ze heerlijk met een paarse trui aan en dat voelde zo goed! Het klinkt futiel, maar je kunt met je hoofd echt niet bedenken welke wereld er voor je open gaat als je gaat luisteren naar die ‘gekke’ clues. Zo las je in deze blog al dat ik iedere dag naar het bos werd geroepen. Dat had op mij een heel helende werking.


Iemand channelde een keer voor mij dat ik ‘lekker vies’ moest eten, iets als spare-ribs ofzo. Zat ik een paar dagen later aan de gefrituurde bloemkool met barbecuesaus.

Iemand channelde een keer voor mij dat ik ‘lekker vies’ moest eten, iets als spare-ribs ofzo. Zat ik een paar dagen later aan de gefrituurde bloemkool met barbecuesaus. Voor mij werkt het heel goed om deze aanwijzingen gewoon maar op te volgen: ik vind het bevrijdend om deze clues te volgen, als een soort schattenjacht. Het maakt dat ik me meer verbonden voel met mijn ziel en wat ik diep van binnen eigenlijk écht wil en waar ik eigenlijk écht naar verlang. Het voelt vervullend en magisch om me zo door het leven te laten gidsen, van aanwijzing naar aanwijzing, zodat ik steeds dichter bij mijn zielskern kom.


Nummer 2: je bouwt altijd voort op wat er al is. Dit is niet zozeer een tip, maar meer een geruststelling. Tot nu toe heb jij het zielepad vol verve gelopen. Je hebt al zoveel gedaan en geleerd. We geven onszelf hier veel te weinig credits voor. En we vertrouwen ook veel te weinig op wat we al wél hebben geleerd. Jij hebt in de afgelopen jaren van alles gedaan, om nu klaar te zijn voor die volgende stap, zonder dat je je misschien bewust bent van het feit dat je die voorbereiding al hebt gedaan.


Een paar maanden geleden kwam ik tot de conclusie dat ik wel erg vermoeid was, zonder logische reden. Ik leefde al heel gezond. Ik heb vorig jaar een flinke slag gemaakt in mijn gezondheid: ik consumeer nagenoeg geen alcohol, gluten en suiker meer. Ik ging van vegan naar weer een dieet met dierlijke producten. Ik ben sterker geworden fysiek: ben begonnen met krachttraining, koude baden, detoxen & klysma’s. 


Ik hoefde niet bij nul te beginnen, ik kon gewoon weer een stap zetten, een slag maken. Dat verzachtte dat gevoel van haast in mijn buik enorm.

Maar dus toch die vermoeidheid. Nadat ik initieel baalde (want ik wilde zoveel! En daar had ik energie voor nodig!) voelde ik dat ik een heel goede basis had om verder op door te bouwen. Ik hoefde niet bij nul te beginnen, ik kon gewoon weer een stap zetten, een slag maken. Dat verzachtte dat gevoel van haast in mijn buik enorm. Boven op de goede gewoontes die er al waren, begon ik met collageen, met magnesium, deed een detox voor mijn lever en voelde mijn energie redelijk wat verbeteren. Ik voel dat ik nu op zo’n 80% zit, dus nog steeds niet optimaal, maar dit waren gewoon weer wat stapjes die ik kon zetten. En we bouwen rustig verder.


Ga er maar van uit dat jouw ziel een plan heeft: dat dit de perfecte timing is om dit probleem aan te kijken.

Voor jou geldt hetzelfde: als je iets wilt veranderen in je leven, dan is dat nu in je bewustwording gekomen om een reden. Misschien was je je er voorheen niet eens van bewust dat je dit wilde veranderen. Ik geloof dat die bewustwording in je leven komt op het moment dat je er klaar voor bent iets te veranderen. Je mag dan zeker ook de frustratie en het verdriet, de boosheid of de angst voelen die gepaard gaat met die bewustwording: het eenmaal zien van wat we anders willen is vaak pijnlijk. 


Blessed are the ignorant ones: het niet weten is vaak makkelijker dan het wel weten. Maar dat geldt eigenlijk alleen voor die tussenfase, waarin je je bewust bent dat het anders mag, je de pijn ervaart van de huidige situatie, maar nog niet op bent geschoven naar de nieuwe situatie. Op het moment dat die bewustwording in jouw leven komt, kun je eens terug gaan kijken: waarom komt dit NU? Waar kan ik op voortborduren? Wat is er eigenlijk al, waardóór ik hier klaar voor ben? Dit is een veel fijnere startpositie dan voelen: help, dit moet allemaal anders, ik weet niet hoe en nu moet ik helemaal opnieuw beginnen. Ga er maar van uit dat jouw ziel een plan heeft, dat dit de perfecte timing is om dit probleem aan te kijken en trek zelf de conclusie op welke stevige grond jij al staat zodát je dit vandaag de dag kunt aankijken.


Het probleem is, dat als je jezelf eenmaal op die verheven positie hebt neergezet, het heel lastig is weer naar beneden te komen. Om het ook gewoon even niet te weten.

Nummer 3: durf je te laten dragen. Wij mensen zijn een beetje rare vogels: we schamen ons vaak voor onze tekortkomingen. En durven daardoor niet goed uit te reiken om datgene waar we ons voor schamen te transformeren. Daarmee maken we het onszelf zo moeilijk! Want je laten dragen in dit proces maakt de reis juist zoveel mooier, leuker en lichter. Én het maakt de transformatie succesvoller en gemakkelijker .  


Deze ken ik zelf ook maar al te goed. Er zit/zat (het begint los te komen, maar blijft een aandachtspunt) een mechanisme in mij dat ik altijd degene moet zijn met de antwoorden. Het vak van psycholoog past daar heel goed bij: lekker anderen helpen en luisteren naar hen, zolang het maar niet over mij hoeft te gaan!! Maar het probleem is, dat toen ik mezelf eenmaal op die verheven positie had neergezet, het heel lastig was weer naar beneden te komen. Om het ook gewoon even niet te weten. Toe te geven dat ik er even doorheen zat. Vastloopt.


Als je nooit de student bent, hoef je ook niet naar je eigen diepe pijnen te kijken.

Voor mij was dit absoluut een beschermingsmechanisme. Als ik altijd de teacher/stabiele was, hoefde ik nooit de student te zijn. En als je nooit de student bent, hoef je ook niet naar je eigen diepe pijnen te kijken. Niet uitreiken naar anderen was wellicht eenzaam, maar toch altijd nog veiliger dan duiken in de diepste schaduwen van mezelf.


Gelukkig leer ik steeds beter om uit te reiken. Door het werk dat ik heb verricht in mezelf, voelt het steeds veiliger om ook te laten zien aan anderen waar ik fouten maak, wat ik niet weet, wat ik spannend vind, waarin ik vastloop. Het blijft iets om me bewust van te zijn, want ik was er écht goed in geworden, in alwetend zijn ;). Maar ik merk het steeds sneller op bij mezelf als ik mezelf groot houd, afstand inbouw of de schijnwerpers toch vooral maar weer snel op die ander richt.


Dus voel je: pffff, dit mag écht anders allemaal! Reik dan uit. Doe het slim, kies voor mensen die je zullen aanmoedigen, die je liefdevol een spiegel voorhouden als dat nodig is en waarvan je voelt dat ze bereid zijn je op te vangen als je misstapt of even terugvalt. Je verdient het om je gesteund te voelen en je hoeft dit echt niet allemaal alleen te doen (ja, ik lees zelf mee haha!).


Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips om in beweging te komen als jij voelt dat er echt dingen anders mogen. Ik vind het altijd leuk om van je te horen, stuur me vooral een berichtje via Instagram als het iets voor je doet/deed.Energie Transformatie Begeleiding


Je kunt vanaf nu bij mij terecht voor energie transformatiesessies. Tijdens deze sessies help ik jou te transformeren in de energie wat je in de weg staat om volledig te bloei te komen als je ware zelf. Speciaal voor energetisch leiders (to be) die wel een zetje in de rug kunnen gebruiken om hun gaves volledig te omarmen en hun plek in te nemen als leider van de nieuwe tijd.Heel veel liefs, 

Anke

116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page